keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Syksyinen kasvispläjäys

Kyllä, olen huono nimeämään ruokiani.
Koska monet ovat aloittaneet lihatoman lokakuun ajattelin että palaisin itsekin enemmän teinivuosiini. Punaista lihaahan en syö vieläkään mutta voisi tuota kanaakin vähemmän syödä nykyjään. Tätä olen nyt tehnyt koska syksy on vihannesten kulta-aikaa ja tämä on loistava, maukas alku!


puolikas lanttu
pienehkö kesäkurpitsa
4 porkkanaa (pieni keskikoko)
2 palsternakkaa
punajuuri

Pese, kuori ja pilko kasvikset. Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista lantut ja kesäkurpitsa kuumalla pannulla. Vähennä keskilämmölle, lisää ripaus ruususuolaa ja anna kesäkurpitsojen kypsyä. Lisää lopuksi porkkana, palsternakka ja punajuuri, sekoittele ja anna lämmetä. Mausta currylla, rosepippurilla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Ripottele päälle suolapähkinäsekoitusta sekä siemeniä.
Tarjoile raejuuston kanssa.
Itse laitoin myös anopilta saatua kurpitsarelissiä lautasen kulmalle. Sopii väkevän makunsa kanssa hyvin kasviksiin mutta on aika läpitunkeva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti